Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.02.2012 16:20 - НЕ НА НОРМАТИВНИЯ МОНОПОЛ- ТОПЛОФИКАЦИЯ
Автор: demokrat63 Категория: Политика   
Прочетен: 29454 Коментари: 49 Гласове:
11

Последна промяна: 08.03.2012 21:53

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

От практиката си като адвокат установих, че чрез чл. 153 от Закона за енергетиката/ЗЕ/ и издадените върху него подзаконови нормативни актове, както и порочна практика е създаден нов вид монопол - Нормативен. Тъй като се погазват основни права на гражданите; не намеса в личния живот на държавата, неприкосновеността на частната собственост, право на избор на местоживеене, диктатура на малцинство над мнозинство и т.н написах предложение на основание чл. 18 ЗНА до НС. МС. Министър-председателя, Главния прокурор, Президента, Обмудсмана като искам промяна в ЗЕ.Истината е , че НС е стигнало в падението си до там, чее превърнало цената на енергията за сградната инсталация, която де факто е загуба на топлина в сградата, в данък, който живеещите и собствениците на жилища в сградата плащат на Топлофикация. Има и един още голям въпрос относно прогнозните сметки- пълен абсурд надчислява се лихва на кредитор от длъжник- а от друга страна Топлофикация получава безлихвен кредит/ от всеки,който има суми за възстановяване/трябва да се има и предвид, че кредитирането е изключителна банкова сделка- но не и за Топлофикация. Ето защо хората плащат на Топлофикация не реално доставена енергия - а монополна цена. Не на нормативния монопол - Топлофикация.

По този случай във фейсбук създадох и група" Не на нормативния монопол- Топлофикация". НЯМА ПО-ГОЛЯМА СИЛА ОТ ОБЕДИНЕН НАРОД. Затова Ви приканвам да обединим сили и да отстояваме правата си.
Ето и текста на Предложението:

ДО

НАРОДНИТЕ ПРЕДСТАВИТЕЛИ

МИНИСТЪР- ПРЕДСЕДАТЕЛЯ

МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ

ГЛАВНИЯ ПРОКУРОР

ПРЕЗИДЕНТА на Р БЪЛГАРИЯ

ОМБУДСМАН на Р БЪЛГАРИЯ

 

 

П  Р  Е  Д  Л  О  Ж  Е  Н  И  Е

От Данчо Цветанов Стоянов, хххххххххх тел. 0888 979051

 

ОТНОСНО: Промени в Закона за енергетика

 

Правно основание: чл. 18 от ЗНА

 

УВАЖАЕМИ НАРОДНИ ПРЕДСТАВИТЕЛИ,

УВАЖАЕМИ МИНИСТЪР- ПРЕДСЕДАТЕЛ,

УВАЖАЕМИ МИНИСТРИ,

УВАЖАЕМИ ГАЛАВЕН ПРОКУРОР,

УВАЖАЕМИ ОМБУДСМАН,

УВАЖАЕМИ ПРЕЗИДЕНТ

Обръщам се към Вас като представители на изброените държавни институции, които имате правната възможност да промените Закона за енергетиката в частта му, в която се създава „нормативен монопол” в лицето на търговско дружество - Топлофикация. Чрез състави в Закона за енергетиката/ЗЕ/, подзаконови нормативни документи въз основа на ЗЕ, както и с порочна практика се създава господстващо положение на търговско дружество - Топлофикация, като са нарушени основни права на гражданите закрепени в Конституцията ни и Регламенти на ЕС- приети и обнародвани, които съгласно чл. 5 , ал. 4 от Конституцията са част от вътрешното ни законодателство и имат приоритет над нормите от вътрешното ни законодателство, които им противоречат.

Тези разпоредби са отразени в чл. 153 от ЗЕ и правните норми, които се извличат от тях са в противоречие с тези от Конституцията ни, ЕКЗПЧОС и основни принципи на правото. А някои текстове са толкоз нелогични, че не става въпрос за право, а за елементарни познания и логика. По същество:

Чл. 153, ал. 2

(2) (Изм. - ДВ, бр. 74 от 2006 г., в сила от 08.09.2006 г., изм. - ДВ, бр. 54 от 2010 г., в сила от 16.07.2010 г.) Когато собствениците, притежаващи най-малко две трети от собствеността в сградата - етажна собственост, присъединени към абонатна станция или към нейно самостоятелно отклонение, не желаят да бъдат потребители на топлинна енергия за отопление и/или за горещо водоснабдяване, те са длъжни да декларират писмено това пред топлопреносното предприятие и да поискат прекратяване на топлоснабдяването за отопление и/или горещо водоснабдяване от тази абонатна станция или от нейното самостоятелно отклонение.

С въвеждането на критерия „най-малко две трети” т.е Квалифицирано мнозинство - е условие за диктат на малцинство над мнозинство при ясно подчертано за какво става на въпрос- в случая отказ. Нарушение на чл. 8 ЕКЗПЧОС- където в ал. 2 е изрично посочено в кои случай е допустимо намесата на държавата в личния живот на гражданите. От друга страна явно е нелогично да се създава господстващо положение на малцинство над мнозинство след като се критикува, че предишната форма на държавно управление- Партокрация/ 1946- 1989 г/ създава господстващо положение на мнозинството над малцинството/ т.е когато това мнозинство е пролетариат- се получава диктатура на пролетариата/. Сега може ли да ми обясните какво създадохте?! Толкова ли е трудно да възприемете логиката на ЕС и практиката на Съда в Страсбург / теория и практика на съда в Страсбург/ЕСПЧОС/ от Ван Дайг има знакови дела/ и да поставите в основата правата на личността в контекста на общото благо. Именно това правото на личността и чл. 1 от ЗЕ напълно обезсмислят този състав. Правото на личността е дали да иска да сключва с Топлофикация договор за доставка на топлинна енергия или не. И ако иска коя от услугите да си избере.

Чл. 153 , ал. 3

(3) Лицата по ал. 2 се смятат за потребители на топлинна енергия до датата на прекратяване на топлоснабдяването.

Този състав е безсмислен сам по себе си, но кореспондира с ал. 2, като показва защо е написан

         Чл. 153, ал. 4

(4) Топлопреносното предприятие е длъжно да извърши исканото прекратяване по ал. 2 в срок до 15 дни след постъпване на заявлението.

Тук има 2 основни елемента - първо действието зависи само и единствено от едната страна - Топлофикация и второ, макар да е записано” е длъжно” това си е едно пожелание, а не правна норма с отразена в нея санкция. Какво ще стане ако в посочения срок Топлофикация не прекрати топлоподаването - доставеното как ще е дължимо. Ето защо предлагам в този текст да бъде записано още”..., в случай, че не прекрати - доставената топлинна енергия си е за негова сметка.

 

 

Чл. 153, ал. 5

(5) При въведена система за дялово разпределение на топлинна енергия потребителите в сграда - етажна собственост, нямат право да прекратяват подаването на топлинна енергия към отоплителните тела в имотите си чрез физическото им отделяне от сградната инсталация.

Тази разпоредба направо погазва правото на частна собственост - която в Конституцията ни/ чл. 17 е определена като неприкосновена  т.е пълна. От друга страна ограничава правото на личността да определи дали въобще да ползва топлинна енергия и точно какъв вид ще е тя. Нарушава се конкуренцията с другите видове топлинна енергия - доставена чрез газ; ел. ток/ подово; климатик , фотоволтаична и т.н

         Чл. 153, ал. 6

(6) (Изм. - ДВ, бр. 74 от 2006 г., в сила от 08.09.2006 г.) Потребителите в сграда - етажна собственост, които прекратят топлоподаването към отоплителните тела в имотите си, остават потребители на топлинната енергия, отдадена от сградната инсталация и от отоплителните тела в общите части на сградата.

Тази разпоредба показва самата същност на Топлофикация като нормативен монопол. С тази разпоредба не само са погазени основни права на гражданите, но тя е логически неиздържана и показва липсата на каквито и да е елементарни познания по въпроса, така и липса на елементарни логически и правни съждения.

Технически имаме две независими системи от една страна, а от друга съгласно чл. 142, ал. 1 енергията за горещо топлоподаване и тази за отопление на имот са два различни компонента. Което значи, че лицата са 4 групи по отношение на Топлофикация:

-         Не ползващи услугите на топлофикация

-         Ползващи само за битова гореща вода

-         Ползващи само за отопление

-         Ползващи и двете услуги

Какво всъщност е топлината енергия отдадена на сградната инсталация и какво е предназначението и. Основно предназначение на сградната инсталация е да пренася флуида до отоплителните тела. Особен белег на топлопреносната система е, че тя може:

-         да не се ползва,

-         да се ползва от едно лице,

-         да се ползва от няколко лица

-         или да се ползва от всички

БЕЗ ДА БЪДЕ НАРУШЕНО ПРАВОТО НА ПОЛЗВАНЕ ОТ ДРУГИТЕ СЪСОБСТВЕНИЦИ. Ето защо тук трябва да е залегнал принципа на ползване, а не принципа на собственост. При ползването важи известния от римското право  принцип ”Комуто ползата, нему и вредите” /qui habet commoda, ferre debet onera/. В случай, че се приеме обратното и чрез Закон се задължава едно лице да плаща на търговско дружество налог, че е съсобственик на част от имот - т.е налице е данъчно отношение в полза на търговско дружество.

Ето определението и за данък

Данъкът е невъзвръщаемо и безвъзмездно (без пряка насрещна облага) плащане, наложено едностранно и по общ ред от държавата, елемент на бюджетния приход, който в едно с другите приходи се разпределя за посрещане на обществените потребности. Налага се на определени групи обекти или лица (недвижими имоти, моторни превозни средства, доход и др.) и при липса на доброволно плащане се събира принудително от имуществото на данъчно задължените лица.

Разликата е, само че не е елемент на бюджетния приход, а е елемент на сметка на търговско дружество Топлофикация, и оттам не се посрещат обществени потребности, а тези на търговското дружество/, в случай че не е ‘черна каса” и не обслужва лични интереси на властимащи лица над дружеството или стават престъпления по смисъла на НК: присвояване, изнудване и т.н/

Както се вижда деградацията на съставите в чл. 153 от ЗЕ е пълна, като кулминацията е в ал. 6 , чрез която гражданите се задължават да плащат „данък” на търговско дружество, но с това нещата не приключват. Народните представители чрез чл. 143, ал. 1 във вр. с чл. 125, ал. 3 делегират правото на търговското дружество да определи размера на „данъка”, като в различните Наредби е имало препоръчителна горна граница- за 2004 г. е 15%, след това 30%, а сега действащата е 50%. Търговското дружество Топлофикация много добре се възползва от нормативния си монопол и вместо да продава топлинна енергия на клиентите си по договор, събира „данък” от собственици и тези с вещо право на ползване. Така например по дела,  по който съм процесуален представител топлината енергия за сградна инсталация е над 39%, като по гр. д 21650/2011 г. 27-ми състав на СРС  за 2008 г е 53,7%, за 2009 г 48%- видно от техническата експертиза

Господа/жи/ Народни представители,

дотам ли я докарахте, че това което на практика е загуба на топлинна енергия в сграда да го докарате до „данък” в полза на търговско дружество, като предоставихте правото на търговското дружество само да определя размера му. Как не Ви е срам?!

 

УВАЖАЕМИ ГОСПОДА И ГОСПОЖИ,

Надявам се сериозно да погледнете на предложението ми и да вземете и да извършите необходимите законодателни промени. Към настоящия момент делата на „Топлофикация София” АД в по-голямата си част са на ниво СРС и СГС, но всяко едно от тези дела е потенциална жалба до ЕСПЧОС. Самият факт, че само за този отоплителен сезон към 12 000 / дванадесет хиляди/ абонати са се отказали от услугите на търговското дружество и към тях като прибавим и тези от предишни години, сами си направете извода за мащаба на проблема и евентуалните му последствия. Разберете, че тук не става на въпрос за политически възгледи, а аз права на граждани/ за някои - оцеляване/ преди два дена дори научих, че самотна майка с две деца е изведена от апартамента и , и е на улицата от такъв казус/.

За мен Господа/жи/ създаването на нормативен монопол в лицето на търговско дружество е престъпление, което Вие с вашето деяние/ действие на НС и бездействие на останалите/ извършихте и продължава да вършите спрямо гражданите на Р България. Това е и типичен пример как държавата, чрез своите институции генерира” черна икономика” и какви са последиците от нея за гражданите.

Бог да пази народа ни от собствените му управници. Амин!

 

10.02.2012 г

София                                                     С уважение:

                                                                  /към институциите на Р България/

 

 






Гласувай:
11



1. gothic - Съседе, поздравления! Имаш под...
13.02.2012 16:45
Съседе, поздравления! Имаш подкрепата ми!!!!
цитирай
2. demokrat63 - Съседе, поздравления! Имаш под...
13.02.2012 16:55
gothic написа:
Съседе, поздравления! Имаш подкрепата ми!!!!

Благодаря за подкрепата. в тази битка всеки глас е от значение. Сигурен съм в победата, но яка ще е битката.
цитирай
3. gothic - Биткаджия съм. И не се плаша. . . . ...
13.02.2012 16:58
Биткаджия съм. И не се плаша....Успех!!!
цитирай
4. watchtowerman - Похвално за инициативата!
13.02.2012 17:02
Четохте ли
РЕШЕНИЕ № 5
Конституционният съд
Образувано е по искане на омбудсмана на Република България за обявяване противоконституционността на чл. 153, ал. 1 и 6 от Закона за енергетиката (ЗЕ)
Чудя се дали да не го публикувам при мен.
цитирай
5. nomer1edno - Пускай го!
13.02.2012 17:06
watchtowerman написа:
Четохте ли
РЕШЕНИЕ № 5
Конституционният съд
Образувано е по искане на омбудсмана на Република България за обявяване противоконституционността на чл. 153, ал. 1 и 6 от Закона за енергетиката (ЗЕ)
Чудя се дали да не го публикувам при мен.


Има четящи и разпространяващи!
цитирай
6. demokrat63 - Четохте ли РЕШЕНИЕ № 5 Конст...
13.02.2012 17:14
watchtowerman написа:
Четохте ли
РЕШЕНИЕ № 5
Конституционният съд
Образувано е по искане на омбудсмана на Република България за обявяване противоконституционността на чл. 153, ал. 1 и 6 от Закона за енергетиката (ЗЕ)
Чудя се дали да не го публикувам при мен.

Дай линк към него. В Google го няма. И тук не став въпрос само за ал. 8 а за целия състав на чл. 153 от ЗЕ
цитирай
7. gothic - Сега е нужен натиск.....
13.02.2012 17:41
Сега е нужен натиск.....
цитирай
8. nikikm - Народът
13.02.2012 18:05
е оставен,като овце на милостта на вълци,на енергийните и комуникационните компании!Законът е без право на милост за обикновения човек!Всъщност,цялото ни законодателство е такова.Царува неправдата и правото е скъп деликатес,при това /малко/ вероятен !
цитирай
9. demokrat63 - е оставен, като овце на милостта на ...
13.02.2012 18:10
nikikm написа:
е оставен,като овце на милостта на вълци,на енергийните и комуникационните компании!Законът е без право на милост за обикновения човек!Всъщност,цялото ни законодателство е такова.Царува неправдата и правото е скъп деликатес,при това /малко/ вероятен !

Да така е и има 2 неща ,които веднага трябва да се направят за да се намали корупцията на най-високо ниво:
- да се приеме закон за лобизма- за да се знае кой кой е в този парламент и кой по коя гайда играе
- Институт по законодателство към НС- за да се съгласуват и погледнат законопроектите от юристи преди да влезт в пленарна зала
цитирай
10. watchtowerman - Пуснах го!
13.02.2012 19:50
Не съм предполагал, че е останал неосветен в мрежата.
цитирай
11. nikikm - При всичкото си уважение,
13.02.2012 21:15
demokrat63 написа:
nikikm написа:
е оставен,като овце на милостта на вълци,на енергийните и комуникационните компании!Законът е без право на милост за обикновения човек!Всъщност,цялото ни законодателство е такова.Царува неправдата и правото е скъп деликатес,при това /малко/ вероятен !

Да така е и има 2 неща ,които веднага трябва да се направят за да се намали корупцията на най-високо ниво:
- да се приеме закон за лобизма- за да се знае кой кой е в този парламент и кой по коя гайда играе
- Институт по законодателство към НС- за да се съгласуват и погледнат законопроектите от юристи преди да влезт в пленарна зала

***Лобизмът е узаконена корупция.
***Подобен Институт ще е още един безмислен финансов камък на врата на оголелия народ.Защото,ако погледнем в процентно отношение хората,имащи отношение към приетите закони в последните 20 години,ще видим,че юристите са решаваща доминанта!Бих казал абсолютна!Не го приемайте лично,от това което съм прочел до сега от Вас,не ви причислявам към така наречените юристи,на които не би трябвало да се вярва ,а те са огромната част.Те са прослойка,гилдия или както щете го наречете,чиито интереси,нямат нищо общо с тези на народа.Макар и да не са само те,но това е начин за разбиване на единството на българите-дели и владей!
цитирай
12. demokrat63 - в момента чета Решение 5- там съюза ...
13.02.2012 22:09
в момента чета Решение 5- там съюза на юристите са изразили становище за противоконституционност на чл. 153 ал 6 от ЗЕ. становището обаче на КС е абсурдно. ще кача анализ на Решението с абсурдните твърдения. Просто нямам думи. То бива предубеденост, но тук граничи а алогичното. а правото е преди всичко логика.
цитирай
13. watchtowerman - Трябва да се има предвид и
13.02.2012 23:14


Директива № 32 от 5 април 2006 г. на Европейския парламент и на Съвета на ЕС, член 13-ти, който е със законодателната сила над регионалната в случая на нашите законотворци и тълкуватели.
"Държавите членки гарантират, че доколкото това е технически осъществимо, финансово обосновано и пропорционално спрямо потенциалните енергийни спестявания, при крайните потребители на електроенергия, природен газ, централно топлоснабдяване и/или охлаждане и гореща вода за битови нужди, се осигуряват индивидуални измервателни уреди на конкурентни цени, които точно отчитат РЕАЛНО консумираното количество енергия от крайния потребител и осигуряват информация относно действителното време за използване."
цитирай
14. demokrat63 - Директива № 32 от 5 април 2006 ...
14.02.2012 13:36
watchtowerman написа:


Директива № 32 от 5 април 2006 г. на Европейския парламент и на Съвета на ЕС, член 13-ти, който е със законодателната сила над регионалната в случая на нашите законотворци и тълкуватели.
"Държавите членки гарантират, че доколкото това е технически осъществимо, финансово обосновано и пропорционално спрямо потенциалните енергийни спестявания, при крайните потребители на електроенергия, природен газ, централно топлоснабдяване и/или охлаждане и гореща вода за битови нужди, се осигуряват индивидуални измервателни уреди на конкурентни цени, които точно отчитат РЕАЛНО консумираното количество енергия от крайния потребител и осигуряват информация относно действителното време за използване."

Не е точно така, Регламента е със сила на Закон. Директивата има препоръчителен характер и чрез нея се съгласуват най-вече законодателствата на страните в ЕС. Ако директивата беше със сила на закон досега само жалби от ЕСПЧОС щях да пиша:) Друг е въпросът защо препоръките на директивата не се възприемат и от нашето законодателство- то е очевадно. И още нещо няма механизам с който да се задължи държавата да каже защо не се реализират препоръките от директивата. Това става едва когао се погазя права на гражданите и започнат съответни наказателни процедури. С други думи- не изпълнението на препоръките в Директивата- неминуему водят на определен етап до наказателна процедура срещу страната ни.
цитирай
15. demokrat63 - хора, четете, но и пишете. Трябва ми ...
15.02.2012 22:54
хора, четете , но и пишете. Трябва ми вашата подкрепа за да се реши проблема. Мислите ли, че сам ще мога да се преборя с тази ламя- малко ще ми е трудно. Но ако ме подкрепите и като знам как да се преборим с този звяр- ще стане. Бъдете сигурни.
цитирай
16. анонимен - whatever123
17.02.2012 18:14
Здравейте,
прочетох Предложението Ви - благодаря много за труда и анализа, който правите!!!
Проблемът е наистина много сериозен, започвайки с факта за съществуващата такса "сградна инсталация", която - например в моят блок за миналата зима беше 55 процента от общият обем на енергиата за парно. Представяте ли си за какво става дума - принуждаване на хората да плащат огромни суми за енергия, който на практика не им доставя почти никаква топлина /особено в панели,които нямат изолации и т.н/. При старите вертикални инсталации нещата са тотално извън контрол, няма индивидуални топломери на апартаментите, а един в мазето и това е. Аз искам такава система, в която ще мога да ползвам и платя само за РЕАЛНО консумирана енергия от мен. Просто и ясно. Подкрепям Ви напълно в начинанието и се надявам да се включат и хората с техническо мислене с идеи какво може да се направи по въпроса. Между другото в моя блок беше сменена аб.станция през месец октомври 2011, но това не променя нищо в ситуацията.

Няма да забравя как една служителка в т.нар фирма за т.счетоводство ми се изхили в лицето когато преди около година наивно зададох въпрос - отговорът бе "Не можете да се откажете от отчетането на топломерите, защото така се нарушава "топлинното счетоводство"". Същото е със закон, който не позволява да махна радиатор от СОБСТВЕНИЯТ си апартамент. За какво говорим изобщо?...
цитирай
17. demokrat63 - Здравейте, прочетох Предложен...
17.02.2012 21:38
анонимен написа:
Здравейте,
прочетох Предложението Ви - благодаря много за труда и анализа, който правите!!!
Проблемът е наистина много сериозен, започвайки с факта за съществуващата такса "сградна инсталация", която - например в моят блок за миналата зима беше 55 процента от общият обем на енергиата за парно. Представяте ли си за какво става дума - принуждаване на хората да плащат огромни суми за енергия, който на практика не им доставя почти никаква топлина /особено в панели,които нямат изолации и т.н/. При старите вертикални инсталации нещата са тотално извън контрол, няма индивидуални топломери на апартаментите, а един в мазето и това е. Аз искам такава система, в която ще мога да ползвам и платя само за РЕАЛНО консумирана енергия от мен. Просто и ясно. Подкрепям Ви напълно в начинанието и се надявам да се включат и хората с техническо мислене с идеи какво може да се направи по въпроса. Между другото в моя блок беше сменена аб.станция през месец октомври 2011, но това не променя нищо в ситуацията.

Няма да забравя как една служителка в т.нар фирма за т.счетоводство ми се изхили в лицето когато преди около година наивно зададох въпрос - отговорът бе "Не можете да се откажете от отчетането на топломерите, защото така се нарушава "топлинното счетоводство"". Същото е със закон, който не позволява да махна радиатор от СОБСТВЕНИЯТ си апартамент. За какво говорим изобщо?...

Там е големия проблем, че някои не искат да проумеят, че законите като социално явление се пишат от хора/ народни представители и трябва да са в интерес на всички граждани. В случая обаче тези текстове са в интерес на един монопол и за сметка на хората. Това обаче трябва да се промени - знаем как. въпросът е на каква цена ще стане това. При хипотезата,че над 1000 жалби се депозират в ЕСПЧОС по тази тема много е вероятно някои от управляващите да си понесат не само политическата, но и наказателна отговорност. Нали знаете приказката кои камъчета обръщат колата
цитирай
18. анонимен - Podkrepa
20.02.2012 11:36
Здравейте, току що попаднах на анализа Ви. Тъй като в момента събирам основателни аргументи за борба с тая мутра, моля Ви пишете ми на vanq_asgr@abv.bg. Едва довечера ще имам възможност да се запозная подробно с публикацията Ви. Трябва да действаме единно, но искам малко по-подробно да поговорим. Очаквам писмото Ви! Ваня
цитирай
19. анонимен - whatever123
21.02.2012 00:00
Аз съм готова да съдействам с каквото мога. Познавам поне няколко човека, които да информирам и евентуално ако има образец на текста, който можем да подадем като жалба, той да бъде разпространен. Време и някой да поеме отговорност за облагодетелстването на една фирма на гърба на хората.
Ще следя блога, ако е нужно ще дам контакт като Ваня.
цитирай
20. watchtowerman - Топлофикация ме съди
21.02.2012 10:23
за това, че от съм спрял да ползвам парно и топла вода от 2002, следствие на което съм отказал и да плащам, измислените от нея суми. Делото получи ход тия дни. Практически го водя със собствени усилия, не съм адвокат. Може да представлява интерес самия фактологически материал, насъбран досега по делото. Особено начина на "калкулиране"(техническата ексертиза) цената на топлоенергията...Там всъщност топлофикация търпи провал, законодателно тя е защитена добре...Затова приемете и моето желание за включване във вашата съвместна битка...
цитирай
21. demokrat63 - за това, че от съм спрял да ползвам ...
21.02.2012 17:23
watchtowerman написа:
за това, че от съм спрял да ползвам парно и топла вода от 2002, следствие на което съм отказал и да плащам, измислените от нея суми. Делото получи ход тия дни. Практически го водя със собствени усилия, не съм адвокат. Може да представлява интерес самия фактологически материал, насъбран досега по делото. Особено начина на "калкулиране"(техническата ексертиза) цената на топлоенергията...Там всъщност топлофикация търпи провал, законодателно тя е защитена добре...Затова приемете и моето желание за включване във вашата съвместна битка...

адвокат съм и утре имам едно дело срещу тях в 14 ч. Ако трябва помощ и процесуално явяване- готов съм да помогна- теллефона съм го написал. ясна ми е цялата им схема и законодателно хич не са добре:) Но всякаква помощ е добре дошла за да ги победим т.е да накараме някои да си свършат работата/ НС, МС и т.н/
цитирай
22. demokrat63 - за това, че от съм спрял да ползвам ...
21.02.2012 17:41
demokrat63 написа:
watchtowerman написа:
за това, че от съм спрял да ползвам парно и топла вода от 2002, следствие на което съм отказал и да плащам, измислените от нея суми. Делото получи ход тия дни. Практически го водя със собствени усилия, не съм адвокат. Може да представлява интерес самия фактологически материал, насъбран досега по делото. Особено начина на "калкулиране"(техническата ексертиза) цената на топлоенергията...Там всъщност топлофикация търпи провал, законодателно тя е защитена добре...Затова приемете и моето желание за включване във вашата съвместна битка...

адвокат съм и утре имам едно дело срещу тях в 14 ч. Ако трябва помощ и процесуално явяване- готов съм да помогна- теллефона съм го написал. ясна ми е цялата им схема и законодателно хич не са добре:) Но всякаква помощ е добре дошла за да ги победим т.е да накараме някои да си свършат работата/ НС, МС и т.н/

За вас най-силната ви защита е да искате нищожност на дговора след като сте спраяли и двете услуги. При периодични доставки- нищожностат е само занапред. т.е от момента на спирането им.
цитирай
23. watchtowerman - Аз не съм сключвал
21.02.2012 19:49
или подписвал НИКАКЪВ Договор - било с Топрофикация, било с Дружество за Дялово Разпределение. Напротив, представят Договор, сключен с етажната собственост, където в графата на моя апартамент се "мъдри" подпис, който е далеч дори от мойте инициали; атакувах тази фалшификация, а съдията прикани адвоката на Топлофикация да си изтегли видимо фалшифицирания документ за Договор. Не знам дали тази намеса на съдията е правно обоснавана - да заема страна в делото... Топлофикация демонтира всички радиатори в апартамента и ги затапи, както и пломбира подаващите щранговете за топла вода към апартамента. И въпреки това ми начислява през годините Сграда мощност всеки месец, както и останалите измислени и неподлежащи на експертно-техническо доказване суми - като Топлоотдаване на сградата например,, което започна с 10%, за да стигне правно-регламентиран 50%, а в действителност, по фактури - дори и над 70% от общото топлоотдаване, отчетен по общия топломер в абонатната станция...
цитирай
24. roy - Съгласен съм с теб по принцип. Аз ...
22.02.2012 19:50
Съгласен съм с теб по принцип.Аз искам да добавя относно фирмите за топлинно счетоводство.При положение че, законовата уредба не е доразвита в частта си за регламентиране и регулиране на консумацията от потребителите,то тези дружества са просто едни търговски посредници,които реализират печалба от никаму ненужна услуга.Имам намерение да напиша едно добре съставено и юридически идържано писмо до омбутсмана на републиката.Бих искал да се свържа със съмишленици близки до материята както юридически ,така и иженерно-технически.Целта ми е да се премахнат тези дружества и заплащането да става на базата на броя отоплителни тела с определени технически характеристики.Това мисла че ,ще ограничи до минимум кражбите на топлинна енергия и несправедливото финансово обременяване на изрядните и съвестни потребители на топлинна енергия.
цитирай
25. demokrat63 - Фирмоте за топлинно счетоводство ...
22.02.2012 19:59
Фирмите за топлинно счетоводство действително са един паразит, на кйто му плащаме ние, да върши работата на топлофикация. решението е само едно- индивидуални топломери . който иска да му доставя и да си плаща по доставена енергия, а как ще си я разпределя си е негова работа
цитирай
26. roy - Не, не трябва да има инзивидуални ...
22.02.2012 20:58
Не, не трябва да има инзивидуални топломери, а само един топломер на абонатната станция и разходваната енергия да се разпредели в съотношение на работещите радиатори в сградата пропорционално.Които иска да си изключва радиатора.Но топлофикация да има сключен договор за потребление с всеки потребител.Защото иначе се получава добре известната практика - ето ви кокала ,а вие се джавкайте за него при положение, че няма законова основа за защита интереса на потребителя.Етажната собственост ще стане бойно поле.
цитирай
27. demokrat63 - Точно индивидуални Директива № ...
22.02.2012 22:05
Точно индивидуални
Директива № 32 от 5 април 2006 г. на Европейския парламент и на Съвета на ЕС, член 13-ти, който е със законодателната сила над регионалната в случая на нашите законотворци и тълкуватели.
"Държавите членки гарантират, че доколкото това е технически осъществимо, финансово обосновано и пропорционално спрямо потенциалните енергийни спестявания, при крайните потребители на електроенергия, природен газ, централно топлоснабдяване и/или охлаждане и гореща вода за битови нужди, се осигуряват индивидуални измервателни уреди на конкурентни цени, които точно отчитат РЕАЛНО консумираното количество енергия от крайния потребител и осигуряват информация относно действителното време за използване."
цитирай
28. анонимен - whatever123
23.02.2012 00:22
roy написа:
Не, не трябва да има инзивидуални топломери, а само един топломер на абонатната станция и разходваната енергия да се разпредели в съотношение на работещите радиатори в сградата пропорционално.Които иска да си изключва радиатора.Но топлофикация да има сключен договор за потребление с всеки потребител.Защото иначе се получава добре известната практика - ето ви кокала ,а вие се джавкайте за него при положение, че няма законова основа за защита интереса на потребителя.Етажната собственост ще стане бойно поле.


Здравейте. Всъщност, те я ставала и е бойно поле именно защото в момента има един топломер на абонатната станция в блока, а енергията отиваща по инсталацията към апартаментите НЕ Е РЕАЛНО ИЗМЕРЕНА за всеки поотделно - тези т.нар. разпределители по радиаторите мерят в някакви виртуални единици, в зависимост дали се пуска радиатора. Тоест, това е поле позволяващо кражбите и може би по-важното -- на базата на това, колко деления ще отчетат общо от тези уреди - се изчислява и какъв процент да пишат като "сградна инсталация" накрая за целия блок. Тоест, колкото по-малко хора включват, толко по-малко деления и толко повече начисляват като сградна инсталация, после разпределяна между хората. Някой беше казал, че реално от системата с тези разпределители има смисъл само ако 90% от хората ползват парно. Няма как да задължат хората да ползват. Затова измислят друг начин да вземат парите ни - такса "сградна инсталация", отчитащи, на които плащаш за да видят, че НЕ си ползвал нещо и т.н. - неща, противоречащи и на Европейски директиви и най-вече на елементарни пазарни идеи. Истината е, че мен не ме интересува дали ще фалират, при положение, че тях не ги интересува дали съм доволна и дали искам да ползвам парно.
За инфо- живея във 13 ет. блок с вертикална инсталация, тоест тук изобщо е страшно- не е дори като при новите блокове с нови инсталации. Но вече не сме в соца, когато е имало газ без пари, и това Топлофикация и НС ТРЯБВА да го асимилират.
цитирай
29. анонимен - Ако все още някой не познава този ...
23.02.2012 00:36
Ако все още някой не познава този смел човек, също водещ битка по въпроса, ето и линк:
http://banditskatoplofikacia.dir.bg/_wm/diary/?df=46&dflid=3
цитирай
30. demokrat63 - Ако все още някой не познава този ...
23.02.2012 20:02
анонимен написа:
Ако все още някой не познава този смел човек, също водещ битка по въпроса, ето и линк:
http://banditskatoplofikacia.dir.bg/_wm/diary/?df=46&dflid=3

ако обичаш свържи ме с този човек, трябва да обединим усилия и да се борим заедно. Юрист съм и съм наясно как може да се преборим с този монопол съвсем законно. Няма да е лесна борбата, но ще успеем.
цитирай
31. анонимен - Уважаеми господине,
24.02.2012 01:02
По разбираеми причини Ви пиша анонимно.
Имам проблем с топлофикацията. Притежаваме апартамент, който е абсолютно празен и не се използва. През изминалия отоплителен сезон плащахме редовно получените месечни вноски, които варираха от 50 да 100 лв. През есента пристигна изравнителната сметка и се оказа, че дължим още 300 лв. Тази сметка беше като гръм от ясно небе. Аз лично отидох в Съюза на потребителите и от там ми казаха, че трябва да получим удостоверение от Електроснабдяване, че през последната година потреблението на ел. енергия е нулево. След това трябвало да се напишат жалби до топлинния счетоводил и до топлофикация. Тъй като местният топлинен счетоводител е прехвърлил правомощията си на „Топлофикация София” ЕАД, беше изпратена жалба само до нея.
При самото отчитане на уредите се видя, че потреблението на топла и студена вода също е нулево. Уредите за отчитане обаче са от изпарителен тип и имаше някакво движение по тях от сорта на 1-2 деления. Обясниха, че понеже отчитането е станало по-късно е възможно изпарението да се е получило през летния перид на годината и ме увериха, че тези деления ще бъдат приспаднати през тази година.
Получихме нужното удостоверение от ЧЕЗ България и то беше приложено към жалбата. От изравнителната сметка се виждаше, че потреблението на топла вода е нула. Отговорът беше, че всички сметки са правилни и са извършени в съответсвие с действащата нормативна уредба.
Е, питам аз, как може един отоплителен сезон, без използване на топлинна енергия и топла вода да струва 600 лв.?
Това е обикнове грабеж от нещастните потребители, които не са изключили напълно услугата "топлина" от своето съзнание.
Реших, че единствения начин да получа справедливост е да заведа дело срещу тази бандитска топлофикация.
Задавам Ви въпрос: Имам ли шанс, посредством съдебно дело да се отменят въпросните 300 лв. от изравнителната сметка и какъв е процента на възможността да се спечели тове дело. Вие лично интересувате ли се от този казус, за да се срещнем лично и да обсъдим подробностите?
цитирай
32. demokrat63 - Да интересувам се, водя срещу тях на ...
24.02.2012 10:21
Да интересувам се, водя срещу тях на д 10 дела и са на различна фаза. Както виждате видях на 1-ва инстанция съда как решава делата/ само погасителната давност признава или казва, че топлофокация не е доказала вземането си при фрапиращи случай/ събирам информация и хора,които желаят това беззаконие да сепромени. Затова съм насочил и удара си към Закона за енергетиката- сега трябва подкрепа/натиск вържу НС и МС за да си свършат работата. Ако не го направят ще се заведат над 3 000/ три хиляди/ дела срещу България в ЕСПЧОС. Там няма как да не се видят безобразията и най-вероятно ще започне нак. прицедура срещу страната ни заради съдебната власт. Така, че ще бъдат принудени да направят нещо по въпроса, ако не ги махнем дотогава.
цитирай
33. анонимен - whatever123
24.02.2012 23:47
demokrat63 написа:
анонимен написа:
Ако все още някой не познава този смел човек, също водещ битка по въпроса, ето и линк:
http://banditskatoplofikacia.dir.bg/_wm/diary/?df=46&dflid=3

ако обичаш свържи ме с този човек, трябва да обединим усилия и да се борим заедно. Юрист съм и съм наясно как може да се преборим с този монопол съвсем законно. Няма да е лесна борбата, но ще успеем.


Здравейте, г-н Измирлиев си е публикувал телефона и на сайта си - 877037287
Не се съмнявам, че истината ще възтържествува. Просто трябва я отстояваме.
Благодаря ви отново за което!
цитирай
34. анонимен - ГРАЖДАНИТЕ СРЕЩУ МУТРАТА ТОПЛОФИКАЦИЯ
29.02.2012 09:06
БРАВО, ПУСНАХ ОБРЪЩЕНИЕТО ВИ В МОЯ САЙТ ЗА БАНДИТСКАТА ТОПЛОФИКАЦИЯ, А ТОВА Е И ЗАГЛАВИЕТО НА КНИГА МИ-
ВИЖТЕ САЙТА НА АДРЕС
http://banditskatoplofikacia.dir.bg/_wm/diary/?df=46&dflid=3
ВСИЧКИ ОГРАБЕНИ ОТ МУТРАТА ТОПЛОФИКАЦИЯ МОЖЕТЕ ДА ЗВЪНИТЕ НА ТЕЛ. 0877037287, ЗА ДА ПОРЪЧАТЕ КНИГАТА МИ
цитирай
35. анонимен - ЕМИЛ ИЗМИРЛИЕВ, АВТОР НА КНИГАТА БАНДИТСКАТА ТОПЛОФИКАЦИЯ"
29.02.2012 09:12
БРАВО, ПУСНАХ МНЕНИЕТО ВИ НА СТРАНИЦАТА СИ , Г-Н СТОЯНОВ И ЩЕ ГО ПРАТЯ НА ЕВРОДЕПУТАТИТЕ - ТЕ СА ПРАВИЛИ ПИТАНЕ ДО ЕВРОКОМИСИЯТА И НЯКАКЪВ БЮРОКРАТ ТЕХЕН ИМ ОТГОВОРИЛ, ЧЕ ЕВРОКОМИСИЯТА НЕ СЕ БИЛА ЗАНИМАВАЛА С ТОВА КАК ГРАЖДАНИТЕ НА БЪЛГАРИЯ ЩЕ РАЗПРЕДЕЛЯТ ЕНЕРГИЯТА ЗА ОТОПЛЕНИЕ-ТОЗИ ЕВРОБЮРОКРАТ НАПРАЗНО ВЗИМА ЗАПЛАТА, ЗАЩОТО НЕ ЗНАЕ НИЩО ЗА ДИРЕКТИВА 32 НА ЕК ОТ 2006, В ЧЛЕ 13 НА КОЯТО СЕ КАЗВА, ЧЕ СЕ ПЛАЩА САМО РЕАЛНО ИЗРАЗХОДВАНАТА ЕНЕРГИЯ!
ТЕЛЕФОНЪТ МИ Е 0877037287- ЕМИЛ ИЗМИРЛИЕВ, ОБИКНОВЕН БЪЛГАРСКИ ПИСАТЕЛ
ОЩЕ ЗА МУТРАТА ТОПЛОФИКАЦИЯ НА АДРЕС
http://banditskatoplofikacia.dir.bg/_wm/diary/?df=46&dflid=3
цитирай
36. demokrat63 - За евродепутатуте и за ЕК ще подг...
29.02.2012 22:04
За евродепутатуте и за ЕК ще подготвя специален материал за погазени права на гражданите на РБ от държавните институции. За сега обаче изчаквам поне едно решение на ВКС почл. 290 от ГПК/ съгласно ЗСВ тези решения са задължителни за изпълнение от съдилищата и административните органи/ Така, че сега всичко е в ръцете на ВКС и ако те вземат страна на монопола към жалбата до ЕСПЧОС/ ЕК / ще прибавим и чл. 6 от ЕКЗПЧОС.

В тази връзка всички ,които няма радиатори и са загубили делата си могат да потърсят правата си в ЕСПЧОС/ Страсбург/ ако не могат да се оправят сами да си изготвят жалбите помагам- БЕЗПЛАТНО. необходимо е само Решенията на съда
цитирай
37. whatever123 - Ето това послание стои на входа на ...
29.02.2012 23:33
Ето това послание стои на входа на блока ми от 2 дни - http://img685.imageshack.us/img685/251/p2290161.jpg
Прочитайки последния ред човек се пита - а дали не искат и да се заключим по домовете си и да не пускаме никой?...
За мен това е просто една поредна брънка от порочната практика на хора, чиято идея за извършване на "услуга" е да всеят страх.

Г-н Стоянов, какво бихте посъветвали да направи някой, който до сега не е съдил Тф ,всички сметки са му платени, има 5 радиатора, които не ползва , но има намерение да ги откачи след два месеца? Аз лично съм на път да не се върна в жилището следващата зима, ако не се случат промените до тогава. При всяко положение ще продължа да се боря. До преди зимата на 2010/11 нямах идея какво е Тф, тъй като от тогава ми се налага да плащам сметките, но ми стана ясно още преди година, че нещо никак не е нормално. В тази връзка...

Има ли някакви конкретни срокове, в които можем да очакваме да бъде видяно вашето предложение, да бъдат направени законовите промени? Защото е ясно, че това ще се случи, дори ако трябва топлофикация да отоплява само обществените сгради, и да остане без битови клиенти, и съответно им се наложи да отопляват последните безплатно цяла зима, ако искат да си върнат някакви клиенти изобщо, след като се случат тези промени в законите.
цитирай
38. demokrat63 - Ето това послание стои на входа на ...
01.03.2012 19:56
whatever123 написа:
Ето това послание стои на входа на блока ми от 2 дни - http://img685.imageshack.us/img685/251/p2290161.jpg
Прочитайки последния ред човек се пита - а дали не искат и да се заключим по домовете си и да не пускаме никой?...
За мен това е просто една поредна брънка от порочната практика на хора, чиято идея за извършване на "услуга" е да всеят страх.

Г-н Стоянов, какво бихте посъветвали да направи някой, който до сега не е съдил Тф ,всички сметки са му платени, има 5 радиатора, които не ползва , но има намерение да ги откачи след два месеца? Аз лично съм на път да не се върна в жилището следващата зима, ако не се случат промените до тогава. При всяко положение ще продължа да се боря. До преди зимата на 2010/11 нямах идея какво е Тф, тъй като от тогава ми се налага да плащам сметките, но ми стана ясно още преди година, че нещо никак не е нормално. В тази връзка...

Има ли някакви конкретни срокове, в които можем да очакваме да бъде видяно вашето предложение, да бъдат направени законовите промени? Защото е ясно, че това ще се случи, дори ако трябва топлофикация да отоплява само обществените сгради, и да остане без битови клиенти, и съответно им се наложи да отопляват последните безплатно цяла зима, ако искат да си върнат някакви клиенти изобщо, след като се случат тези промени в законите.

Много ми е трудно да кажа кога ще станат промените, но едно е явно на НС му трябва още по-гоям натиск. тези вътре се мислят за миросани и хич не ги е за нас. значи има 2 начина :
1 или да се почустват застрашени
2 ила да ги сменим тотално
Всъщност ако трябва да съм честен към себе си те подмениха формата на държавно у-ние- в К е залегнала полипартокрацията, а всъщност е олигархия. така, че по-вероятно е да се осъзнаем- обединим и да им ..бием шута
цитирай
39. анонимен - връзка с вас
02.03.2012 15:10
Уважаеми demokrat63, няма да се впускам в подробности, но ние също сме потърпевши от рекета на Топлофикция София. Това е мейла ми az_sam@dir.bg, моля, бихте ли ми пратили някакви ваши координати? Благодаря!
цитирай
40. demokrat63 - Уважаеми demokrat63, няма да се ...
02.03.2012 22:33
анонимен написа:
Уважаеми demokrat63, няма да се впускам в подробности, но ние също сме потърпевши от рекета на Топлофикция София. Това е мейла ми az_sam@dir.bg, моля, бихте ли ми пратили някакви ваши координати? Благодаря!

Писах Ви. Тел ми е 0888 979 051; а имейла ми е datsi@abv.bg
цитирай
41. анонимен - Отново за Топлофикация
13.04.2012 01:34
Мен също ме съди Топлофикация.От 1998г. не ползвам топлоенергия, а от 2002г. и топла вода. От 2005 год. спрях да плащам. Продължават да ми идват естествено сметки за по 60-80 лв. месечно. Заведоха дело 2009г. Естествено сме оспорили иска по основание и по размер.Сега лятото на 2012г. е първото дело. Борим се сами със съпруга ми. Без адвокат. Притесняваме се, естествено. Тези хора ни "стопиха лагерите". Ако някой може да ни окаже съдействие или просто да обменим информация,оставям емейл: georgieva_nat_94@abv.bg Заедно ще успеем.Убедена съм. Трябва само да се обединим!
цитирай
42. анонимен - Правилно!
13.04.2012 11:30
Топлофикация трябва да плаща на гражданите, през чиито апартаменти преминават
щранговете й, в случай че собствениците на апратаментите са се отказали да ползват парно и топла вода, централно. Иде реч за сервитут.
Не може притежателите на апартаменти с ТЕЦ, да плащат за тръбите, които преминават през жилищата им, особено, ако не са обитаеми, защото има и такива случаи. Това е робство!!!!
Всеки избира какво да ползва и съответно си плаща, според възможностите.
Топлофикация забива нож в сърцето на строителите, защото на практика, вече
никой не търси апартаменти с ТЕЦ, именно поради скъпото "топло" на Топлофикация.
В цялата страна "Топлофикация" е монополист и хората плащат, защото им се натрупват суми, които се олихвяват. Населението изнемогва, а Топлофикациите си живеят живота с големите заплати.......
Държавата трябва да се заеме и да принуди този монополист, да възстанови сумите
на гражданите, които не ползват услугите му, години наред, също ведно с лихвите, дори за пропуснати ползи, защото тези суми са доста големи и биха били полезни за собствениците им за други цели.
Нищо не прави тази държава за народа си, а само защитава интересите на монополистите!!!
цитирай
43. whatever123 - ...
14.04.2012 22:48
No. 42, много, много сме единодушни - всички, имащи човешки облик с това, което казвате. Това са хора без никаква съвест. Моля, погледнете безпомощните и напълно откъснати от всякаква логика и реалност аргументи, с които депутатите подкрепят робството на топлофикация - http://tv7.bg/faktorat-koshlukov/NewsDetails&id=6743912.html
Човек не знае да се смее ли, да плаче ли като слуша това. Но няма как от хора, които са или платени от същите тези робовладелци, или просто са едни тесногръди егоисти, да очакваме нещо различно, нещо човешко да подемат. Те виждат само 5-звездните си почивки и нищо друго. Ако не беше така...е, има достатъчно примери в Европа, в които политиците са останали хора, и тези страни са стотици години пред нас.
цитирай
44. анонимен - както и за морални щети - не е приятно внезапно да се окажеш "осъден"
11.05.2012 22:17
анонимен написа:
Топлофикация трябва да плаща на гражданите, през чиито апартаменти преминават
щранговете й, в случай че собствениците на апратаментите са се отказали да ползват парно и топла вода, централно. Иде реч за сервитут.
Не може притежателите на апартаменти с ТЕЦ, да плащат за тръбите, които преминават през жилищата им, особено, ако не са обитаеми, защото има и такива случаи. Това е робство!!!!
Всеки избира какво да ползва и съответно си плаща, според възможностите.
Топлофикация забива нож в сърцето на строителите, защото на практика, вече
никой не търси апартаменти с ТЕЦ, именно поради скъпото "топло" на Топлофикация.
В цялата страна "Топлофикация" е монополист и хората плащат, защото им се натрупват суми, които се олихвяват. Населението изнемогва, а Топлофикациите си живеят живота с големите заплати.......
Държавата трябва да се заеме и да принуди този монополист, да възстанови сумите
на гражданите, които не ползват услугите му, години наред, също ведно с лихвите, дори за пропуснати ползи, защото тези суми са доста големи и биха били полезни за собствениците им за други цели.
Нищо не прави тази държава за народа си, а само защитава интересите на монополистите!!!

цитирай
45. анонимен - благодаря, аз съм заинтересована и имам събрана интересна документация и преписка 0878901992 Диана Василева
11.05.2012 22:24
demokrat63 написа:
Да интересувам се, водя срещу тях на д 10 дела и са на различна фаза. Както виждате видях на 1-ва инстанция съда как решава делата/ само погасителната давност признава или казва, че топлофокация не е доказала вземането си при фрапиращи случай/ събирам информация и хора,които желаят това беззаконие да сепромени. Затова съм насочил и удара си към Закона за енергетиката- сега трябва подкрепа/натиск вържу НС и МС за да си свършат работата. Ако не го направят ще се заведат над 3 000/ три хиляди/ дела срещу България в ЕСПЧОС. Там няма как да не се видят безобразията и най-вероятно ще започне нак. прицедура срещу страната ни заради съдебната власт. Така, че ще бъдат принудени да направят нещо по въпроса, ако не ги махнем дотогава.

цитирай
46. анонимен - !
21.09.2012 16:17
Замислете се над това: Топлофикация е собственик на мрежата до абонатната станция,ако възникне проблем с топло-преносната мрежа в кооперацията Ви,те не поемат ангажимент да отстранят проблема и Ви казват,че като собственици на инсталацията е ваша грижа да поддържате същата изрядна.Тогава се замисляш,как така Топлофикация ползва вашата система,която вие сте платили,за да я имате и поддържате за да топлите съседите си,а тя Топлофикация не заплаща наем затова,че я ползва.Това е като да ползваш колата на съседа и да му се караш,че не зарежда бензин! Поздрави,
цитирай
47. monglij - "кучетата си лаят,кервана си върви"-народна поговорка
30.10.2012 17:20
Господа,прочетете Решение №5 на ВКС от22.10.2010 год.Ако това нее подигравка с обикновените български граждани,здраве му кажете.Абсолютно доказателство за цинизма на власт имащите: цитирам-"съдът е на мнение,че изходът следва да се търси не в посока на отказ на потребителите от ползване на топлинна енергия,а към подобряване на социалното подпомагане на тези граждани,които без помоща на другиго не могат да задоволяват своите основни жизнени потребности.Република България е социална държава и в нея действа закона за социално подпомагане...............................................От съществено значение е упражняването на ефективен контрол от оправомоащените за това държавни органи върху топлопреносните предприятия,доставчиците на топлинна енергия и лицата,извършващи дялово разпределение."ВЪЗНИКВА основателния въпрос?Къде бъхте досега господа.20 години ни лъжат,грабят и Вие пак в пожелателная форма ни игнорирате и активно работите за енергийната мафия.Какво ще ми отговорите ли на вдъпроса,господа от ВКС ,че при налични 600 радиатора се ползват 300,но независимо отсъединени или не,трябва да поставим РАЗПРЕДЕЛИТЕЛНИ уреди на всички, при необходимост,по проект от 96 вертикални щранга са монтирани само 69,и то външни,не са зазидани в стените и могат,при съвременните технологии, да се изолират прекрасно и сбогом топлофикация.Но както казваше един български журналист,"Да ама не"Интересите на монополиста над всичко.От шест години кожите ни "садира" ЕВН,като най куриозното е ,че въпреки намаляването на абонатите,консумацията остава непроменена за блока,сградната инсталация не пада под 48% от начислената мощност,защото манипулират и топломера.Как човек да се пребори с всичко това???И тези господа са "седнали"да ме омайват с глупости.Господа,вземете се в ръце и нени правете на глупаци,може да сме лаици,но в никакъв случай глупаци.Кой и как контролира тази мафия,никой.Правят каквото си искат,ДОКАЗАТЕЛСВО Е ВАШЕТО РЕШЕНИЕ,ЧЕ ИЗОБЩО НЕ ВИ ИНТЕРЕСУВА МНЕНИЕТО НА АБОНАТИТЕ!!!
цитирай
48. demokrat63 - Прав си 47-ми
30.11.2012 19:41
Това Решение 5 на КС показва същността на самия съд. според мен той въобще не е КС по съдържание, а един арбитраж между органите на държавно у-ние. Къде сме ние гражданите в процеса?! Конституция по своята същност е Обществен договор между управляващи и управлявани. Т.е след като в чл. 150 от К визира само едната страна/ управляващите да го сезират- какво става с другата/ т.е ние гражданите/ не ни броят въобще че ни има. Прав е Екимджиев в статията си Мила мИ Венето.. Поставя въпросът за морала на тези в КС, но аз поставям и въпроса за неговата същност. В потвърждение, че нас /гражданите не ни смятат за субекти е и Решението на 5 чл. състав на ВАС председателствано от Марковска по повод 4% лихви по гр. дела. И там направо се подиграват с нас.
цитирай
49. quazimodo - ЗА МОНОПОЛИТЕ
13.12.2012 02:50
Чрез Омбудсмана да се изиска от Парламента
промени в законите, които да задължат всич-
ки продавачи на стоки и услуги с измерими
стойности, да продават със собствени измери-
телни уреди, контролирани от Държавата,
както е с кантарите за сирене и салам, както
е с дървените метри за платове, мъркучи,
кабели и др.т., както е с елекромерите,
както е при златарите, бензиностанциите
и др. п., така да бъде и с водата и топлото.
Отолението чрез ТЕЦ да се измерва чрез
количеството топла вода влязла в отоплителната
инсталация умножено по температурната разликата
между влизащата и излизащата вода. Водомерите
за студена вода да са собственост на ВиК-тата.
Средствата за измама на потребителите наречени
"топломери" да бъдат изкупени от монополиста,
осъществявал измамата, че те мерят топлината,
която потребителят уж ползва.
цитирай
50. quazimodo - ПАРЛАМЕНТ
13.12.2012 02:52
Чрез Омбудсмана да се иска от парламента
въвеждане на система за отзоваване на
депутати, които не представляват адекват-
но избирателите си. За целта да се въве-
де предизборна декларация от всеки кан-
дидат за народен представител, в която
той декларира лично своята програма и
своите приоритети. Избирателят ще
избира този кандидат, който отговаря
на неговите виждания и критерии, а не
пеартията, която му го предлага. Имайки
Личнта отговорност за действията си в
парламента, при неизпълнение на декла-
рираното от него, да може за бъде отзован
от определено количество от избирателите
си и на негово място да бъде избран
нов НАРОДЕН ПРЕДСТАВИТЕЛ, а не партиен.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: demokrat63
Категория: Политика
Прочетен: 501800
Постинги: 103
Коментари: 430
Гласове: 351
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930