Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.08.2014 18:42 - Наръчник срещу монопола "Топлофикация"
Автор: demokrat63 Категория: Политика   
Прочетен: 5006 Коментари: 3 Гласове:
1

Последна промяна: 13.08.2014 18:44


Наръчник срещу монопола "Топлофикация"
 У  В  О  Д
Тази книга е един пътеводител за хора, които ще се сблъскат с институционалния монопол Топлофикация. В хронологичен ред са описани процесите - общия и особени случаи. С оглед практика на автора като адвокат по дела срещу монопола, както и участието му в Обществените съвети по енергетика към Столичната община и Народното събрание си е поставил за цел да запознае гражданите с проблемите, които ги очакват и в зависимост от тяхната воля им посочва алтернативни пътища за вземане на решение.В книгата си съм пренесъл направо първата искова молба за прогласяване на нищожност на съдебно решение на първоинстанционен съд по казуса срещу Топлофикация. Това по същество е прецедент, като основанието на иска е невалидност на съдебно решение постановено при липса на компетентност с оглед практиката на Европейския съд: Решение на Съда на Европейските общности от 9 март 1978 г. по дело С-106/77 (делото Симентал), Решение по Дело С - 119/05 г Lucchini, както и Решение № 7732 София по а.х.дело № 4468/2009 г., 06/11/2009  на ВАС, 5 чл. състав. Мога да Ви уверя, че всички съдебни решения до този етап постановени от първоинстанционен и второинстанционен съд са невалидни на това основание и всеки, който желае може да иска прогласяване на тази нищожност и да иска делото му да бъде пререшено с приложимо Общностно право. Не претендирам за изчерпателност в исковата молба на основанията, но считам, че са достатъчни, за да се докаже, че не сте потребител по смисъла на Закона за защита на потребителите и че нямате валидно облигационно отношение с Топлофикация и т.н

Трябва да подчертая, че на този етап защитата ни е насочена срещу институционалния монопол Топлофикация, както и срещу постановени съдебни решения на първоинстанционни и въззивни състави/ от месец юни 2014 г. ще насоча и защитата срещу законодателната власт, което ще е пореден прецедент/. Това е така, защото на този етап все още няма произнасяне на състав от ВКС по чл. 290 от ГПК. Депозирани обаче касационни жалби има и е въпрос на време ВКС да вземе становище по случая с Топлофикация. Ако ВКС вземе страната на институционалния монопол това за нас ще е ясен знак, че държавните институции, които ние сме конституирали работят срещу народа ни и с пълно право можем да поискаме смяна на тази държавна форма на управление с друга. Затова в последната глава съм си позволил да ви запозная с две държавни форми на управление /народовластие и единоначалие/, алтернативи на сегашната олигархична система. Надявам се всички, които прочетат тази книга да са наясно, че всичко си зависи от нас самите, защото няма по-голяма сила от обединен народ, които знае цената на свободата и я защитава.

От автора  
http://www.skat.bg/products.php?type=10&genre=7445



Гласувай:
1



1. abv21 - Чудесно участие на г-н Стоянов в ТВ ...
07.11.2014 02:32
Чудесно участие на г-н Стоянов в ТВ Скат, поздравления! Излиза, че кабелните тв-ии обръщат повече внимание на проблемите, свързани с беззаконието от страна на съдебната власт (!) спрямо гражданите на държавата.
цитирай
2. demokrat63 - по повод тъй наречената сградна ...
12.11.2014 09:51
по повод тъй наречената сградна инсталация, се видя, че цялата медийа машина е в ръцете на монополите. Сега ще видим как НС ще транспонира директива 2012/27/ЕС където в чл. 9 пар 3 е регламентирана. Освен това там е регламентирано какви услуги трябва да предлага Топлофикация разделно: отопление на имот; отопление на общи части и подгряване на вода.
цитирай
3. tzvetina2018 - Докога
08.05.2018 15:26
Бих искала да изкажа някои съмнения относно следното :
При положение ,че се купуват резервни части които не отговорят на определени стандарти и се пилеят „държавни пари“ отпуснати по европейски проекти, което не позволява ремонта и подръжката на изключително важни звена и елементи от защитата и автоматизацията на всяко едно съоражение е крайно опасно и непредсказуемо за работата му така ,че горните изречения не са нито прувеличени нито невъзможни.
От години не се купуват резервни части за важни и ключови елементи от който зависи безопасността и правилната работа на огромните котли - процеси ,при който ръчните режими на работа са не достатъчно ефективни, а и не могат да се поддържат дълго което от своя страна прави въпросните съоражения потенциални места за големи аварии, а мащабите на щетите и жертвите ще са невъобразими и всичкото това става по време на европейското преседателство на Република България.
Вече 2 пъти жителите на гр.София и други градове остават на студено – през ноември и декември 2017 г. но никой не беше наказан за тези големи аварии?Докога????
Дадени са много средства за тези дигитални камери на завишени цени от един и същ дистрибутор ?Защо досега не е направена истинска проверка за тези средства – докога този всемогъщ директор Н.Кювлиев ще остава ненаказан – нали се пишат закони,а тези закони трябва да се спазват от всички – или в България те не важат за хората с дебели вратове и дебели портфейли?
Другата огромна грешка на ръководството е, че откровенно тормози експлоатационният персонал, който постоянно се наблюдава с видео камери от лица, който нищо не разбират от производствения процес - които са назначени с учудващо високи заплати и единствената им работа е незначителни неща да изкарат наказанието на някой, който работи на денонощен сменен режим и работата му е пълна с отговорности.
Всичко това води до изтичане на ценни дългогодишни кадри и замяната им от хора без опит, което води до голями аварий причинени от човешко незнание и човешка грешка като огромната авария от зимата на тази година когато гръна магистрален тръбопровод от района на ТЕЦ „София Изток“ заключенията може и сами да си ги направите но не винаги късметът ще ни носи аварий без жертви .
Защо на директорът на ОЦ „Земляне“ г-н Николай Кювлиев му се позволява да борави с държавни средства за лични облаги,да надписва поръчки и т.н.
Когато някои хора на ръководни позиции имат желание да направят нещо,да променят
статуквото винаги ще намерят начин това да стане.
Но когато няма желание нещо дасепромени винаги ще се намери причина това да не стане.
Никой нехае за източването на държавни пари от ОЦ „Земляне“ – вече 1 година и 2 месеца се опитваме да привлечем вниманието на медиите и хората,от които зависи това – но без успех!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: demokrat63
Категория: Политика
Прочетен: 501782
Постинги: 103
Коментари: 430
Гласове: 351
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930