Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.06.2011 17:55 - Кой се страхува от...Червената Шапчица. 12+
Автор: toxic Категория: Забавление   
Прочетен: 4561 Коментари: 0 Гласове:
2



  Както знаем приказките са страшни истории, разказвани на малки деца, с цел да ги подготвят за четене на вестници. Типични за тах са кръвожадните сцени, пропити с насилие, както и алчните, безскрупулни персонажи, които биха ритнали  и паничка мляко на сляпо коте. Поради съмнителната си нравствена и художествена стойност приказките, без съмнение, са напълно неподходящи за невинните детски уши. Освен това тези историйки са и ужасно неправдоподобни. Редица неоспорими исторически факти доказват тяхната несъстоятелност по безспорен начин:

 
Малко преди да отнемат лекарските му права, придворния лечител на Спящата Красавица признал, че може и да й е предписвал сънотворни от време на време, но в никакъв случай не е спала цели сто години. Освен това той определя външността й по-скоро като посредствена. Има сведения, че самият принц често я наричал зад гърба й “спящата краставица”. 
   Друга измислица клевети безобразно една бедна възрастна жена, че си хапва малки момченца и момиченца.  С какви зъби, мили деца? Още малко ще я набедят, че тренира безмоторно летене, а къщата й е на кокоши крака. Дори и най-невръстният
сополанко би преценил, че кокошите крака не могат да издържат тежест, по-голяма от тази на една тухла четворка, а използването на безмоторни уреди в гористи местности е невъзможно поради склонността им да се оплитат в клоните на дърветата.

   Ако това бяха индиански приказки винаги можем да обясним безсмислиците в тях с действието на шаманските гъби и други средства за разширяване на съзнанието, които волните индианци позвали безразборно като хранителни добавки. Но в случая става дума за европейски приказки, което пък поставя под съмнение качеството на гъбите в Европа.

   Една от най-безвкусните лъжи е приказката за Червената Шапчица. Позната ви е - за онова отвеяно хлапе, което една питка и бутилка вино не може да занесе без да си намери белята. Истинската история за Червената Шапчица обаче е   толкова ужасяваща, че никой разказвач не би посмял да я прошепне дори на дъното на пресъхнал кладенец.

   И така, преди много, много години съществувал Орденът на Червените Шапчици. Те пазели тайната му с цената на живота си и нарочно
разпространявали мита, че са малки безпомощни момиченца:

image

  Орденът на Червените Шапчици бил тайна древна организация с нестопанска цел, предвестник на днешните ловни дружинки и основната му цел била намаляване популацията на вълците. При вида на Червените Шапчици козината на всеки средностатистически вълк настръхвала и той побягвал позорно през девет земи в десета, скимтейки като малко кутре. Гербът им изглеждал така:        

 image

”НИЕ ИДВАМЕ ПОДГОТВЕНИ”

   Организацията се издържала от продажбата на изделия от естествена кожа - кожени яки, портмонета, чанти и бутикова бижутерия от зъби и нокти. Ловували нощем, в недостъпни планински местности и били перфектни стрелци. Запазени са доста снимки на тези невероятни ловджийки. Можете да разгледате някои от тях и да прецените сами на какво да вярвате.

image

image

image

image

image

 

   За съжаление историята не казва как и кога се разпаднал славният Орден на Червените Шапчици. Някои историци считат, че безмитния внос на естествена коприна от Китай станал причина за девалвация на цената на кожените изделия, а златото от Аляска и черните диаманти довели до нови модни тенденции в ювелирното изкуство и никой вече не търсел самобитни костени накити.
   
Злите езици твърдят, че последните Червени Шапчици продавали безценните си оръжия за няколко медни монети, които вечерта профуквали в кръчмата, на една маса със своите бивши жертви.

image
 
 Червени Шапчици са били засичани и в наши дни, но не и от свидетели, заслужващи доверие:

 image

   В Чешърския Музей на приказните изкуства е запазена картина на неизвестен художник-сюрреалист - един от последните спомени за славното минало на великолепните Червени Шапчици:

image

 



Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: toxic
Категория: Забавление
Прочетен: 1294514
Постинги: 77
Коментари: 1398
Гласове: 2182
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930