Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.09.2018 08:35 - За ЧСИ
Автор: demokrat63 Категория: Политика   
Прочетен: 713 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

ДО

ВЪРХОВЕН АДМИНИСТРАТИВЕН СЪД

ЧРЕЗ

МИНИСТЪРА НА ПРАВОСЪДИЕТО

 

 

М  О  Л  Б  А

От адв. Данчо Цветанов Стоянов – ВрАК , ЕИК 6306221886,със сл.адрес: София, ул. „ Г С Раковски” 127, офис 230 процесуален представител на.................

 

Срещу: Заповед

 

Правно основание: чл. 146,т. 1,т. 4, т. 5 от АПК врв с чл. 270, ал. 2 ГПК

           

УВАЖАЕМИ ВЪРХОВНИ СЪДИИ,

Моля да прогласите нищожността на Заповед .................... , чрез, която Министъра на правосъдието е делегирал властнически функции на ЧСИ....................... на следните основания:

Съгласно разпоредбата на чл. 11, ал. 2 от ЗЧСИ,която гласи:

 Възлагане на правомощия по изпълнението

Чл. 11. (1) Резултатите от конкурса се изпращат на министъра на правосъдието, който преценява кои от класираните кандидати се ползват от необходимото обществено доверие, за да им бъдат възложени правомощия по изпълнението.

(2) В едномесечен срок от получаването на резултатите министърът на правосъдието издава заповед за възлагане на правомощия по изпълнението. Заповедта се обявява на определеното за това място в сградата на Министерството на правосъдието и се съобщава на класираните кандидати по реда на Гражданския процесуален кодекс.

Министъра на правосъдието издава Заповед за възлагане правомощия по изпълнението на ЧСИ.

Първият въпрос е: Как Министъра на правосъдието възлага властнически функции на частно лице, което е извън подопечното му министерство?

Вторият въпрос: Как частно лице ще има властнически функции, като такива могат да имат само държавните служители във връзка с изпълнение на служебните си задължения? Този въпрос е свързан с противоконституционността на описаната по-горе разпоредба съгласно чл;. 8 от Конституцията, който гласи:

Чл. 8. Държавната власт се разделя на законодателна, изпълнителна и съдебна.

Към коя държавна власт са ЧСИ, за да имат властнически функции?

Видно е, че Законодателят е излязъл извън функционалните си задължения и в нарушение на чл. 8 от Конституцията е създал четвърта държавна власт в лицето на ЧСИ.

Министърът на правосъдието, който е лице с диплома за юридическо образование, но видно без юридически знания възползвайки се от противоконституционната разпоредба и в нарушение на чл. 5 от Конституцията, който гласи:

Чл. 5. (1) Конституцията е върховен закон и другите закони не могат да и противоречат.

Е издал Заповед, чрез която е делегирал властнически функции на частно лице.

Всъщност в исторически план тази фигура на ЧСИ е добре позната по нашите земи. След изгонването на сефарадските евреи от Испания 31.03.1492 г. те се заселват в районите на Солун и Пловдив/ тогава в границите на Османската империя/ и предлагат услугите си на Падишаха/ едноличен собственик и владетел/ вкл. и за събиране на данъците.Падишахът приел дори и благодарил на испанските пратеници за изпратените му сефаради, без да си дава сметка каква в последствие ще е съдбата на Османската династия. Разглеждайки въпросът като исторически факт и съпоставяйки го с днешно време възникват следните въпроси:

Кой и защо върна страната ни в средновековието и то в период, през който сме нямали държава? Кой в същност е реалният суверен след като не е конституционно определения – народа/ арг на чл. 1 от Конституцията/? С подмяната на суверена не е ли изцяло суспендирана Конституцията ни? След като е суспендирана Конституцията ни - основния договор формиращ обществото ни като държава може ли въобще да говорим, че имаме характеристиките на държава?

 

 

 

УВАЖАЕМИ ВЪРХОВНИ СЪДИИ,

С оглед на изложеното моля да прогласите нищожността на Заповедта на Министъра на правосъдието, чрез която е делегирал властнически функции на ЧСИ...

 

Приложение: ПДИ с ИЛ; постановление за налагане на запор/възбрана

 

09.01.2018

София                                                С уважение:




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: demokrat63
Категория: Политика
Прочетен: 501731
Постинги: 103
Коментари: 430
Гласове: 351
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930