Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.12.2011 10:08 - Четете и стискайте зъби - Мнението на гърците за нас
Автор: demokrat63 Категория: Политика   
Прочетен: 2737 Коментари: 2 Гласове:
7

Последна промяна: 01.12.2011 10:09

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Само преди няколко минути получих този имел от един стар приятел, с който заедно воювахме срещу корупмирани служители на МВР, абсолютната бюрокрация.а за съдебната система на всички ни е ясно. Качвам изпратеното без каквато и да е редакция. Всичко написано само по себе си говори за болезнена истина.
Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Българите са най-бедният народ в Европа, но видели ли сте ги да протестират?  Какво да изберем – да станем като тях, или да бъдем свободни, пита гръцкият в. „Симера” 30 ноември 2011, 12:26 Българи или свободни – това е въпросът, който всеки един от нас трябва да си зададе – така започва статия под същото заглавие в гръцкия ежедневник „Симера”. Предлагам я на читателите с малки съкращения. Добре би било да знаем какво мислят другите за нас...

“Няма да разискваме как се стигна до този главоломен и невъзможен за връщане дълг. Не е тайна кой и как ни го отпусна, едва ли не насила. Някой имаше интерес държавата ни да затъне в тази криза, за да може да ни диктува условията, по които да развиваме нашата икономика. И така, каква участ са ни приготвили нашите „спасители”? Отговорът е съвсем близо – ние трябва да споделим участта на българите. Българите са най-бедният народ в Европа и това не е тайна дори за самите тях, но видели ли сте ги да протестират? Не, няма и да ги видите, защото не могат да си го позволят. Целенасочената политика по обедняването на българския народ се ръководи чрез различни уж европейски директиви. Забележете, въпреки че българите са най-бедният народ, голяма част от стоките и услугите са с по-високи цени от средноевропейските. За да оцеляват, те са принудени да работят непрекъснато при ужасни условия на труд, при масово погазване на всякакви трудови норми, без да смеят да се оплакват, без да смеят да си потърсят правата. Техните синдикални лидери, ако могат въобще да се нарекат така, ще видите сред редиците на управляващите, окичени с най-високите държавни отличия, но не и сред работниците, не и на площадите, не и в първите редици на протестите, защото протести няма.

И ние, като гръцки граждани, свикнали да търсим и отстояваме правата си, си задаваме въпроса как е възможно това? Как при този стандарт на живот, при това нагло и безочливо отношение към тях как те стоят тихо и безропотно? Отговорът е един – те са бедни, толкова бедни, че дори и един ден да не са на работа, а да излязат на протест, ще бъде пагубно за тяхното оцеляване. Да, те са толкова бедни, че ходят болни на работа, че по-скоро биха умрели на работното си място, отколкото да си вземат почивка. За тях няма почивка – заробени веднъж от банките, втори път от работодателите си и трети път от политиците си, те са изгубили всяка надежда и живеят ден за ден в постоянен страх и стрес да не изгубят работата си, надницата си, да не се разболеят. Техните предприятия произвеждат инвалиди. Българите биват използвани и изхвърляни на улицата – без защита, без надежда.

В България правителството инвестира най-много в полицията, която е един процент от цялото население на страната. Но не мислете, че тази полиция се бори с престъпността – не, самата полиция е корумпирана, съдебната им власт също, за политиците им да не говорим. Полицията им е гарант за сигурността на корумпираната върхушка, за това, че всеки дори и плах опит за протест и търсене на отговорност ще бъде смазан и потушен. Благодарение целенасочената политика на потъпкване и опростачване на българския народ той е почти обречен на изчезване. По-голямата част от знаещото и можещото население е емигрирало, а циганите са оставени сами на себе си, като безнаказаността им е пословична, а страхът у българите неописуем.

Ето какво са ни приготвили нашите „спасители” – те искат да ни превърнат в българи. Защото, ако роби можеше да се степенува, то българи би била най-голямата степен. И те искат ние да приемем тази участ доброволно и с благодарност. Но ние не сме българи, ние сме свободни, ние не се страхуваме, ние не се предаваме, ние знаем що е истинска демокрация”.

Всякакъв коментар по повод написаното в гръцкия вестник е просто излишен. Не можем и да ги опровергаем – това е на истината, нали?  



Гласувай:
7



1. dedenze - Точно са ни описали гърците за съжаление
01.12.2011 13:06
До това води наложената т.н. представителна ( партийна) демокрация, даже и до още по - лошо.
цитирай
2. demokrat63 - До това води наложената т. н. пре...
01.12.2011 22:12
dedenze написа:
До това води наложената т.н. представителна ( партийна) демокрация, даже и до още по - лошо.

Да безспорно много добре са изложили фактите, но не разбират защо все още търпим. Те си гледат от своята камбанария и като материалисти поставят материалното над духовното. Всъщност ние сме силни и затова търпим, все още не са ни настъпили там където трябва, но както вървят нещата и това ще стане следващите 5-6 години- не повече
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: demokrat63
Категория: Политика
Прочетен: 501959
Постинги: 103
Коментари: 430
Гласове: 351
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930