Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.06.2012 21:20 - ПРОГРАМА
Автор: demokrat63 Категория: Политика   
Прочетен: 1615 Коментари: 3 Гласове:
3



ПРОГРАМА

На групата „За чиста и свята република”

Ние, членовете на тази група като се ръководим от обективните факти, че най-голямото богатство на страната ни са нейните граждани и територията ни дадена с висше си поставяме за цел да изградим демократична, правова и социална държава, в основата, на която поставяме личността с нейните неотменими права, прогласени в основния договор формиращ обществото ни. За реализиране на което приемаме следната програма:

1.   Определяне на националната стратегия да се извършва от българския народ чрез пряко и тайно гласуване.

2.   Право на гражданите да определят програмата на развитие на държавата и общината в рамките на държавната стратегия.

3.   Задължение на местните и държавни органи за реализиране на приетата от народа стратегия и програма, по която ще се реализира.

4.   Участие на населението в държавните регулатори и комисии/по 50% обществеността и органите на у-ние; публичност на решения и мотиви.

5.   Утвърждаване на смесена избирателна система с възможност за текущ обществен контрол над „народните представители”.

6.   Утвърждаване на съдебната система , като основен стълб на демократичното общество. Изграждане на реална система за контрол над съдебните актове - същата се явява и първа национална инстанция за права на личността.

7.   Утвърждаване на Конституционния съд като1-ва инстанция за нарушени граждански права с публичен процес и задължение на страни по него. Възможност за встъпване в процеса. Избор на конституционни съдии и механизъм за отзоваване./ По подобие на ЕСПЧОС или Германски я модел но отворен към личността и правата./

8.   Единна система на администрацията/ общинска и държавна/- принципа на информацията в с-ма е служебно известна на администратора.

9.   Българската земя - национално богатство и собственост само на български физически лица- мах до 200 дка/ примерно- подлежи на дискусия/.

10.       Естествените монополи - държавна собственост.

11.       Национализация на банковия и застрахователния сектор.

12.       Икономически механизми за стимулиране на малкия и среден бизнес.

13.       Безплатно държавно/ на солидарен принцип/ здравеопазване с възможност за доброволно частно.

14.       Задължение за минимално държавно осигуряване на солидарен принцип с възможност за гражданите за доброволно осигуряване подсигурено от държавата.

15.       Образованието задължително и безплатно до 10 ти клас. На социално слабите от 10-12 клас се подсигуряват безплатни учебници и стипендия определяща се от регулатора по т. 4.

16.       Извеждане на прокуратурата като самостоятелна институция извън съдебната власт- закон с принципи на избираемост на 1-во ниво и назначаемост в последствие.

17.       Външна политика - пълен и реален неутралитет.

18.       Народен съд за съдене виновниците за сегашната национална катастрофа- легитимен чрез Конституция избираеми членове и обвинители от апелативен прокурор нагоре- публичен процес и най-тежко наказание предател на род и родина- съпроводено с лишаване от българско гражданство/ изедниците не заслужават да се зоват българи/.

19.       Създаване на институт по правосъдие към Народното събрание




Към всяка точка на програмата, ще има мотиви и пояснение как ще се реализира.







Гласувай:
3



1. nikikm - Напълно
25.06.2012 21:54
съгласен!И е крайно време,България си отива!
цитирай
2. demokrat63 - Не си отива, а някои наши изедници ще ...
29.07.2012 23:49
Не си отива, а някои наши изедници ще си ходят. Има още много малко време и трябва да сме подготвени за истинския преход.
цитирай
3. анонимен - get #1 rsimple seoankings with simple plugin without being affected by any Google Updates
31.10.2012 02:44
Would you like to discover the secret how I’ve achieved multiple number 1 ranking positions for my wordpress website with simple seo plugin without being affected by any Google Updates?

And how you can get same results for your demokrat63.blog.bg wordpress site and finally start to get tons of laser targeted traffic from search engines and get lot more sales...

I’ve set up a webpage where you can see my results (they’re impressive) and discover how I did it all here:

http://best-wp-seo-plugin.com

Now it’s important to note it’s got nothing to do with directories or article marketing or link building.

It’s just a simple plugin I used on my site, one which you can use on your demokrat63.blog.bg website to help boost your rankings as well.

Find out more here:

http://best-wp-seo-plugin.com
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: demokrat63
Категория: Политика
Прочетен: 501882
Постинги: 103
Коментари: 430
Гласове: 351
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930